Upp och iväg!

Hatar att gå upp på morgonen, men vad gör man inte för att få ha något att göra!

Nu drar jag iväg!Cheerio, mates!

Over and out

//Sanna, er reflex i mörkret...

Det här med att...

...blogga kommer liksom lite av sig när man får chansen att vara en hel familj... Kärlek, bus och massor med mys kantar de få tider som finns kvar av mitt dygn efter att jag har varit på min utbildning. Tidiga morgnar och sena kvällar är tacksamt nog en del av mitt liv nu! Fast, jag måste erkänna att det är vansinnigt svårt att man måste lämna sin man och sina barn under dagarna. Ingen är ju ens vaken när jag kör till skolan! Det blir nog lättare i nästa vecka.

Hela förra veckan på utbildningen gick ut på att gå igenom körkortsteori varvat med små studiebesök. Denna veckan är det svenskprov och matteprov. Första delen avklarad och nu har jag hållt på med mitt hatämne hela dagen! Gaaah, jag hatar matte. Inte så att jag är korkad, men jag är helt enkelt INTE intresserad av skiten! Jag har för bövelen miniräknare i min Vivaz!

Är det någon som blir förvånad om jag berättar att jag fick 50/50 på rättstavningen i svenska?
Ha, nej, antagligen inte!

Denna veckan ska vi även gå igenom med läraren angående vilka av kurserna vi ska ta. Jag vill i stort sett ta alla. Om jag kan.

I helgen var vi i Liseberg!

Så, här kommer MASSOR med bilder!


Yey! Framme!

Glad kille och undvikande tjej...

Hahahahaha!

Ett litet vätskebesök på Spökbaren!

Det var knappt att vi fick Colin att ställa sig där. Och under hela tiden vi var där så slängde han ett vakande öga på spöket, hahaha!

Ibland, väldigt sällan, så hamnar jag också med på en bild!

Tuffingen i fuskbuskarna! Colin sprang ut från busken och säger:
-Mamma, vet du vad?
-Nej, vaddå?
-Det är fusk! De har högtalare här inne! Det är INTE riktig musik de spelar!
Hans besvikelse var stor kan jag säga!
Hahahaha!

I den gula vagnen åker mina pojkar!
Det är roligt detta. Jag åker bergodalbanor, jag åker upp och ner och hit och dit... MEN, denna vägrar jag! Jag blir livrädd bara av tanken på Pariserhjul!

Ett besök i den kalla isbaren kan man ju inte missa!
Och bartendern var trevlig nog att ta ett foto på oss!


           


Kung Colin, iskillen!

Min underbart snygga goding!

Dag 2...


I väntan på att Liseberg ska öppna!

Glad kille är förväntansfull!

Detta är den andra karusellen som jag ogärna åker! Dock var jag tvungen att åka med pojkarna en gång. Och då kan jag pinsamt nog erkänna att jag var bölfärdig!

Här skulle vi titta på 3D film! Superhäftigt!

Fånga bananer!

Colin blir sminkad!

Resultatet! Det var knappt att vi kunde få väck honom från spegeln!

Lejonkillen!

Charlotte Perelli uppträdde under Svensktoppnågotdritt...

På väg hem...

En sovande lejonholk får avsluta denna bildserie!

Nu ska jag baka lite pizza till min familj och sen är det mys resten av kvällen!
Hoppas att tid finnes för bloggen snart igen!

Over and out

//Sanna, er böna i kaffet...

Mustasch-damerna på balkongen...

På en balkong sitter de. Mitt i city. Ljudet från festivalen når upp och genom alla öppna fönster. Doften av nybakta munkar och matoset från serveringsvagnarna tränger igenom näsborrarna. Hur tar man bäst bort en kvinnlig mustasch? Den ena kvinnan noppar, säger hon. Den andra har sett reklam om ett mirakelmedel man ska smörja på. Inte nog med att man blir av med det håriga problemet, man ska även få en vackert slät hud... Damerna haffar en av de manliga (den enda för övrigt) och drar in honom i den pälsomfattande diskussionen. Han tar det med ro faktiskt. Och säger att han inte störs av det. På sig själv får man anta att han menar. För vem vill hångla med skäggiga damen?
Jag är en av de där som lider av både mustasch och en bit skägg på hakan. Och jag rakar det för att jag är otålig. Det har ju dessvärre orsakat fler fina skäggstrån på högra delen av hakan. Vackert med skägg? Nej, jag gillar inte ens det hos killar ju! Det ska vara slätt och fint. Ge mig bara hud, tack. Så, kanske någon dag så kommer jag att köpa vax. Och skrika i mitt badrum.Dam nummer ett noppar sin mustasch. En gång i tiden hade hon en samling av skäggstrån vid hakan. Men de har försvunnit under åren.Dam nummer två har sett på reklam att det finns ett mirakelmedel. Efter att ha inspekterat henne noggrannare så kan jag konstatera att det finns en avsaknad av hår på hennes armar. Har hon måhända fått tag på sitt mirakelmedel?

Festivalen har oss i sitt grepp. Hela staden fylls av liv. Jag älskar det. Jag älskar att träffa folk jag inte har sett på länge. Alla dofterna av mat och popcorn fyller hela mig. Gör mig rusig och susig av glädje! Idag är inget undantag. Barnen har kvar lite festivalpengar så det blir att åka in denna sista festivaldag också! Imorgon är allt över, men vi har minsann gjort allt man kan för att njuta av detta årets festival!
I torsdags så fick vi underbart sällskap i form av min vän Micke. Eller, haha, MalmöMicke som vi kallar honom. Jag och Micke träffades genom Lunarstorm för många, många år sedan. Han är fadder till Colin. Vi hade inte setts på fem år. Så det var total lycka när han kom! Vi åkte såklart in på festivalen!
Lite bilder från den dagen!

Bussen på väg in, Colin och Micke=D


Onödigt köp. Men vill Colin ha, Colin få!=P


Kärlek! <3


Godingar!


Snygging!


Bella och kompisen Alexandra!


En tråkig karusell enligt Colin.

Denna kväll hade ett svenskt band som heter Silverland sin sista spelning. Och det ville vi inte alls missa! De rockade satan kan jag säga!!! Tack, Silverland för en riktigt bra spelning!
Igår så var jag och Colin uppe hos min Rita! Rita är min mammas kusin och även fadder till mig! Hon är en totalt vansinnigt underbar människa som jag helt enkelt avgudar! Hon är troligen mitt största bloggfan! Det var hos Rita som jag träffade på mustasch-damerna! En helt underbar början på festivalkvällen måste jag säga! 
Sen gick jag och Litenman ner för att åka karuseller, äta popcorn och roa oss!

     
Två biljetter för fem minuter. Och ändå så fick jag stå där i 20 minuter och titta på min galna och studsande unge!

Kvällen avslutades med lite tjurridning! Jag kan med stolthet säga att min son var bättre än de fulla karlar som försökte hålla sig kvar på denna attraktion! 21 sekunder lyckades min snygging hålla sig fast! I genomsnitt klarade de andra sig 10 sekunder! Go, Colin!!!


Yiiiiiihaaaaaa!!!!


Nu ska jag läsa igenom lite försummade bloggar, dricka en öl och ta det allmänt piano en stund innan bussen till ett regnigt festivalområde avgår...

Over and out

//Sanna, er öl i tältet...

Snart börjar allvaret!

http://vfg.se/index.php?page=arbetsmarknadsutbildning

JAG VET VAD JAG SKA BLI NÄR JAG ÄR STOR!

Från och med nästa måndag så kommer jag att börja min utbildning! Det känns helt underbart och superspännande eftersom jag har varit arbetslös så länge. Har man befunnit sig inom industrin så kan man kallt räkna med att det där med att få jobb skulle vara extremt svårt efter finanskrisen. Trots truckförarbevis, plasmasvetsning och cncoperatörs-erfarenheter så kunde jag lätt ändå glömma alla jobb jag sökte.
Så förra sommaren semestervikarierade jag på ett sjukhem. Eftersom jag har jobbat inom vården innan så var det en jobbig sommar. Jag vill ju inte alls jobba inom vården. Jag vill köra maskiner, truck och få lova att bära gula, lysande arbetskläder. Jag vill smutsa ner mig och ta i! Inte behöva bry mig ett dugg om något annat än att utföra mitt arbete utan att det ska involvera att jag är ansvarig för en massa människors välmående. Och inom psykiatrin där jag har jobbat så är det svårt att få till något slags välmående överhuvudtaget hos de boende.

Helst vill jag även jobba själv. Detta grundar sig i att jag behöver ha det på mitt sätt. Dvs, allt ska vara ordentligt gjort. Då passar det mig bra att sitta i en maskin alldeles för mig själv och göra det jag ska. De kommer även att förnya mitt truckkort vilket jag tycker är superbra! Jag ska göra mitt bästa för att hitta ett företag som jag kan förlägga mina praktiker på som i sitt led förhoppningsvis kommer att anställa mig efter avslutade studier.

Så ser mina framtidsplaner ut. Jag hoppas att de kommer att hålla hela vägen ut och göra mig till en mer respekterad medborgare. Jag ska i alla fall kämpa för det!

GO SANNA!

__________________________________________________________________________________

Idag har det än så länge inte hänt så mycket mer än att jag tvättar. En sak i taget, inte stressa ju! Ska hem till mamma och äta middag senare idag. Skönt att slippa laga mat själv! Det gillas skarpt! Imorgon kan det luta åt att det blir att umgås med mammas kusin. Men det är lite väderstyrt det där! Regnar det så känner jag nog ett bättre behov av att tvätta lite fönster och städa lite. Men, men, jag planerar inget speciellt denna sista vecka i frihet! Bara ta det som det kommer och glida rundor! Och så är det ju underbart nog Festivaldax i stan från och med imorgon till lördag! Så skönt när det händer något i den lilla Hålan!


Så här ser det ut när man försöker att läsa!=)

Till min egen besvikelse så har jag inget mer att skriva faktiskt. Så jag tänker ta en tur ner till tvättmaskinen och sen vidare upp för att aktivera lite kaffe. Kanske, bara kanske ska jag påbörja min nästa bok, Jo Nesbø´s Frälsaren...

Får man hälsa?
Då vill jag hälsa till den sötaste feminist jag vet!
Hej, Elin!

Over and out

//Sanna, ert gräv i maskinen...

Mors lilla lathund sa...

...du må tro jag jobbar bra,
fastän vet du vad,
inte just idag,
jag gör det helst en annan dag...

Alltså kommer jag istället denna måndag bekämpa den sedvanliga ångesten. Den tråkigaste och mest deprimerande dagen på hela veckan är ju just denna förbannade måndag i mitt tycke. Och så har det konstigt nog varit i många år.

I torsdags så var jag och Colin på stan för att träffa mammas kusin för fika och lite byte av böcker. Hon hade sina två barn med sig och Colin klickade direkt med hennes son Viggo. Det resulterade i ett vansinnigt busande och lekande och det i sin tur ledde till att vi bestämde oss för att träffas även denna veckan. Fast då på ett lite mer barnvänligt ställe där våra små kan härja fritt. Så vid första tecken på fint väder denna veckan så bär det av ner till Hembygdsparken där vi vuxna kan kan fika och prata i lugn och ro och där barnen kan leka på lekplatsen. Perfekt! Nu ska man bara hoppas på att åtminstone en dag denna veckan bjuder på uteväder!
Efter fikan så körde vi till Jysk. Colin valde påslakanset och ett nytt dubbellakan införskaffades. Det behövdes verkligen! Och oj, så mysigt vi fick det på kvällen!


Vi poppade popcorn, Colin tittade på teve och jag läste förstås!


Sanslöst bra böcker!

När vi väl gick och la oss så blev det massor med mys och bus i sängen!
             
                                                Myyyys!!!
             
Missi under täcket och naturligtvis så gled mobilen ur handen när jag skulle fota mig och Colin. Hmm, ja, resultatet ser ni ju själva, haha!

_________________________________________________________________________________

I fredags så tog vi tåget för att träffa Ingrid och hennes döttrar! Vi har inte träffats på jättelänge och barnen var superglada för att få träffas igen! Speciellt de stora töserna som hade massor att ta igen! Även Ingrids lillebror, Angelo hade följt med till Colins stora glädje! Han avgudar Angelo som bara den! Vi var inne i en affär och tittade och när vi står där inne hör man ett skrik från en karl utanför. Vi tittar ut och då har Colin och Jennifer bestämt sig för att leka skyltdockor i det tomma fönstret. En gubbe var inte beredd på att de skulle röra sig och hoppade därför en meter upp och skrek till av förvåning och skräck! Herregud, som vi skrattade. Vi stod där en lång stund och såg hur folk reagerade och skrattade när de upptäckte att det var levande dockor, haha! Jag skrattade så att tårarna började rinna. Var får de små allt ifrån?
Vi gick runt lite inne på Triangeln innan vi bestämde oss för att gå ut istället. Vädret var fantastiskt fint trots att det enligt prognoserna skulle bli regn. Som tur var hade de ju fel som så många gånger innan!

Finaste! Angelo, Colin och Jennifer. <3

På Gustav Adolfs Torg hittade vi denna dansanta riddare! Jag brukar aldrig ge tiggare pengar, men han var verkligen ett undantag! Så jag skickade fram Colin med allt mitt skrammel, hihi!


                                   
För de småpengarna fick vi ett fint foto med barnen och riddaren, haha!

Efter det blev det in på McDonalds för att köpa Happy Meal till de små eftersom vi andra ville äta på China Box. Jag kan inte säga att jag var nöjd med maten på China Box faktiskt. Så där lär jag nog inte äta fler gånger faktiskt.=(

Massor med lek och bus för de små....

...och massor med hemlighetsmakeri och viskningar från de stora töserna!

Utsikten


   


Ingrid, Nataly och Angelo!

Efter att ha snurrat rundor i Malmö en bra stund och jag trodde att det var dags att åka hem så bestämde vi oss spontant nog för att vi skulle se på bio! Det blev Trollkarlens Lärling eftersom det var den enda vi kunde se med tanke på våra sjuåringar. Filmen var ganska bra och ungarna var supernöjda! Efter den blev det att åka hem, alla supertrötta och likaså supernöjda!

___________________________________________________________________________________

Jag har en sak som retar mig fullkomligt. Som de flesta andra bloggare så läser jag ett antal bloggar. Om någon kommenterar min blogg så brukar jag svara på kommentaren för att visa att jag är glad för att den personen tar sig tid att läsa min blogg överhuvudtaget. Jag menar, vem gillar inte när någon kommenterar det man skriver?
Nu har jag flera gånger kommenterat några av de bloggar jag läser utan att få gensvar. Betyder det då att dessa bloggare inte läser min blogg och därför inte känner att de vill svara? Eller vad beror det på?
Jag har i alla fall bestämt mig för att jag vill fortsätta att läsa dessa bloggar. Men för att undvika mer irritation från mig själv så slutar jag att kommentera de bloggar som jag inte får gensvar ifrån.

Så var det med det. Hur tycker ni?

Nu måste jag dessvärre sluta att skriva eftersom barnen väntar på att jag ska handla bröd till dem, haha! Jag känner deras blickar i nacken, hmm, jaja.

Får man hälsa till någon?
Jag fick igår reda på av min mamma att jag har en läsare som jag inte visste om.
Därför vill jag hälsa till Pitterhöna!

Over and out

//Sanna, er smula i brödet...


Hittade en lista...

Jag hittade denna lista på en blogg jag följer. Tänkte det kunde vara kul för folk att veta lite mer bakom kvinnan med orden, hihi!

Smeknamn: Sanna (Mina morbröder kallar mig dock Tatjana och Sussie, haha)

Låt som när du är ledsen sörjer till? Ozzy och Lita Ford, Changes och Sinead O´Connor, Nothing compares 2 you.

Beroende av: Cigaretter och kärlek.

Vad tror folk om dig? Att jag är rubbad.

Stämmer det? Ja.

Vad får du oftast komplimanger för? Mina texter.

Hur imponerar man på dig? När man vet hur man ska stava och är stark i sin personlighet.

Brukar du skratta för dig själv?  Ibland.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Jag och Felicia.

Har du haft sex idag: Nej, det finns liksom ingen här att ha sex med. Han är ju i Norge=(

Hur svarar du i mobilen: Typ, hej...

Vem ringde du senast?: Jessica Steffens!=)

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon var på väg.

Antal timmar sömn inatt: Ingen aning, 8 kanske.

Sov du ensam: Nej, med tre hundar, hahaha!

Brukar du komma i tid: Jag strävar alltid efter det i alla fall.

Hur känner du dig nu: Trött och ledsen...

Vanligaste färg på dina kläder: Svart.

Vad tycker du om fötter: Örk!

Vad saknar du:  Att få vara med min man=(

Hade du en bra kväll igår: Jodå, det var oki.

Favorit dryck på morgonen: Kaffe och vatten.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Allt mellan 23.30 till 2.00.

Är du blyg?: Eh, nej, definitivt inte.

Sysslar du med någon idrott:  Nej, jag är för lat.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Vet faktiskt inte om jag köper det.

Har du spytt offentligt: Japp, tyvärr...

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Leka med min nya vän! fniss

Är du nöjd med ditt liv: Nej, men jag kommer att bli!

Är du bortskämd: Inte det minsta, tyvärr.

Vad gör du i morgon:  Det får jag se imorgon!=P

Vad är det värsta du vet?: Falskhet, stavfel och när folk smaskar.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, någon, inte många.

Vad är det finaste du fått?: Förutom mina barn så måste det vara saker som barnen har gjort till mig.

En speciell dag du minns: När barnen föddes och dagen då min mormor gick bort.

Du samlar på: Fröer, haha! Till nästa vår!=P

När grät du senast: Kommer inte ihåg faktiskt=/

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Byta taket och bygga en altan.

Vill du gifta dig: Kanske. Om jag slipper kyrkan.

Vill du ha barn: Nej, de jag har räcker väl.

Är du musikalisk?: Jag kan musik, men kan inte sjunga så där himla bra faktiskt, haha!

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, men de är bra vänner i alla fall.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, det har nog hänt=(

Biter du på naglarna: Absolut INTE!


Så var det med det! Återkommer vid ett piggare tillfälle med alla miljoner bilder jag har som ska läggas in!

Over and out

//Sanna, er Oboy i mjölken...


Fröken M...

Nu har jag lögnat mig=/

Det bidde ju inte mer idag? Varför vet jag inte.

Men vet du? Imorrn ska jag iväg en runda till Malmö över dagen. Och efter det, jaaa, efter det då j*vlar!=P

Kram och godnatt till er som läser!Over and out

//Sanna, ert påslakan på täcket...


I en annan del av Tormestorp...

Mamman i huset vaknar förvirrat upp av dotterns röst utanför sovrumsdörren.
-Mamma, mamma!!! Jag tar bussen till stan om tjugo minuter!
Hundarna börjar röra på sig och tror naturligtvis att det är dags att gå upp. Lägg er ner, nu! Missi, LIGG NER!
Ljudet bakom dörren försvinner och förvandlas till steg nerför trappan. En snabb koll på klockradion visar 9.42. Dags att gå upp kanske? Tanken hinner bara precis snudda sinnet innan sömnen faller över henne som ett rutigt täcke. Fragment av nattens oroliga drömmar dyker genast upp. Skogen, havet, världens djupaste hav. Måste flytta tydligen för i drömmen fylls bilen av diverse saker såsom kläder, täcken och andra udda saker som inte kommer att bli ihågkomna när vakenhetens grepp träder in. Varför är det ett sånt liv här? Här är alltid så lugnt... I bakgrunden av huvudet hörs MTV, röster, skrammel och spring.
Yrvaket tittar mamman på klockradion. Den visar denna gången 10.52. Med ens blir hon klarvaken!
Herregud, hur har jag kunnat sova så här länge? Jag som alltid går upp vid ca 10.00 och det för alla andra, tänker hon.
Nu när hundarna märkt att deras matte är vaken så utspelar det sig ett mindre kaos i sängen. Ett tumult av svansar, ben och studsar av kissnödighet. Mamman slänger benen över sängkanten och blir sittande en stund tittandes ut på det stora kastanjeträdet som svajar utanför fönstret. Vad var det hon skulle göra idag? Vilken dag är det? Onsdag, torsdag något? Måste ha kaffe.
Väl nere på nedanvåningen sitter dottern vid min dator, sonen går omkring med sin slinky och kattungar far till höger och vänster över hela golvet. Ett godmorgon, ett diadem, en yrvaken min och ett par foppatofflor. Sen är mamman ute i trädgården med de bångstyriga, kissnödiga och energiska hundarna i trädgården. Två av dem kopplas fast i löplinor innan den längre promenaden.
Kaffet var det, ja. Vatten, bönor, stäng igen, slå på knappen. Vänta! Varför lyser inte knappen nu? Aha, faaaan, återigen har det rostats bröd av barn som inte sätter dit kaffebryggarsladden IGEN! Nåväl, tur att det upptäcktes nu.
Dottern har lämnat dator och mamman sätter sig där för att vänta på kaffet. Kollar mailen, spanar vad som händer på Facebook, kaffet är klart.
Hon hämtar kaffet. Gud, så gott!
Åter till datorn där det nu har kommit till rutin tre i ordningen. Att läsa bloggar. Plötsligt slår det henne vad det var som skulle göras idag, på denna torsdag. Fika på stan med mammas kusin för att byta böcker! Hon hoppas i sitt innersta att hon ska kunna sätta sig ner och blogga innan hon ska göra vid sig....

Och här sitter jag nu! Kaffet är uppdrucket, min blogg är nästan klar! Alltså bör jag fixa till mig och köra in till stora staden... Har lite mer att skriva om, men känns som att jag får dra till ett till inlägg senare då!=P

Ha en underbar dag!

Over and out

//Sanna, er sida i boken...


Ett ynka inlägg...

Ibland känner man sig så förbannat förbisedd så att det gör ont. De undrar varför jag beter mig som jag gör ibland, men har aldrig rannsakat sig själva. Aldrig tänkt att anledningen kanske är en motreaktion på deras beteénde.
Jag kan inte sluta att vara känslig på kommando. Det är den jag är.

Börja att visa mig att ni verkligen älskar mig fastän ni ibland tycker att jag är jobbig.
Börja att inkludera mig mer än vad ni gör.
Börja med att försöka att förstå vem jag är.
Börja med att förändra mig sakta genom att själva tänka efter och förändra er själva.

Ni har ingen aning om hur mycket ni ibland kan såra både mig och min familj. Vi må vara jobbiga, men vi är faktiskt familj allihopa. Allt hade kunnat vara så jävla happy. Och det är det också. För er del. Utan oss.

Ibland får jag känslan av att tillhöra er. Den känslan brädas av känslan av att inte tillhöra fler gånger.

Jag blir trött. Ledsen. Besviken. Och drömmande efter vad alla andra har hos sina föräldrar och syskon.

Men. För det mesta är jag glad. För nuförtiden har jag en egen familj. En familj som älskar mig för den jag är. En sambo som visste vem jag var när han gjorde han och mig till vi. Och två barn som må stå ut med en knäpp mamma. Men vi är vi.

Och tydligen är ni ni.Over and out

//Sanna, er vagel i ögat...

Tänkte inte på det???

Jag blev med barn. Det blev en flicka. Sen skulle det ju inte hända så mycket mer än att man skulle vara glad och full av kärlek. Lilla detaljen tonårsperiod fanns inte i min värld i alla fall. Va? Ska barn växa upp? När? Hur? Och framför allt varför?

Varje dag åker mina känslor bergodalbana orsakade av små bråk och tjafs. Precis när jag börjar bygga upp något av en harmoni runt omkring mig så fallerar det med ett brak. Som om jag nyss suttit och fått upp ett femvånings korthus och någon öppnar fönstret. En pust, en vind, en orkan. Och det du har byggt upp faller i ett antal virvlande kort vid dina fötter...
Så ser väderprognosen ut här. Sällan bara solsken... Ibland skiner solen starkt men den starka vinden förstör alla möjligheter. Om ni förstår vad jag menar? Man vaknar upp, tittar ut och en strålande dag väntar en. Tror man. Man öppnar dörren och ute blåser det kraftiga vindar som grusar alla badplaner och det mesta annat utomhusskoj man kan tänka sig.

En pust, en vind, en orkan. Här efterföljer de varandra med få uppehåll.

Jag är så evinnerligt trött på att alltid tjafsa och bråka. Det tar all min energi och gör mig till ett monster. Minsta lilla pust kan lätt blåsas upp till en orkan.

(Har förresten en smart liten kille bakom mig nu. han är väl medveten om att man inte får störa sin mamma när hon bloggar. Då gör man följande: Man ställer sig och kramar sin mamma och säger:- Jag älskar dig, mamma.... Man står så en stund sen kommer frågan:- Kan du hälla upp cola till mig? Min efterföljande tanke är: Vad det kostar med ett skyddsrum för de få minutrar jag kräver för mig själv? Och passar på att krama lite till.)

Jag har några fina exempel på vad som kan urarta i bråk här hemma med en tonårsdotter.
Vi ska åka och handla, fröken Silver vill följa med för hon vill köpa glass. För sina egna pengar naturligtvis eftersom hon precis börjat att få hand om sitt eget barnbidrag. Femhundrasextiofem kronor ligger damen inne med. Samt 8 kronor i en sparflaska. Femhundra ska hon spara till festivalen i Hässleholm.
Hon räknar efter och inser att hon fattas fem kronor för att kunna inhandla det glasspaket hon vill ha.
Bella:
-Mamma, jag behöver fem kronor.
Bella sitter med sparflaskan i knäet.
Nej, säger jag. Du har egna pengar.
-Ameeehh, det är ju bara en femma!!!
-Ja, men jag ger inte dig en femma. Köp en annan sorts glass som kostar sextiofem då.
-Men GE DIG! Max han kunde minsann bara ge mig en tjuga bara så där! Och av dig kan jag inte ens få fem kronor???
Sköna damen börjar gå upp i falsett nu.
-Men, Bella, bara ta en femma från din sparflaska då om du behöver den.
Bella börjar dramatiskt att slita och dra i flaskan, stampa onödigt mycket på väg till sin plånbok och är enormt sur....

Man måste lära sig värdet av pengar. Vill hon ha glass för sina egna pengar trots att vi har glass i frysen, ja, då får hon själv ombesörja det impulsköpet.

Väl i affären och står vid schampohyllorna. Bella får alltid välja sitt eget eftersom det blir lättare att ha varsitt. Jag har testat många olika i mina dar och har fastnat för två sorter som passar för just mitt hår.
Bella tar sitt schampo. Hon står vid Tre Semme och utbrister:
-Åååh, detta säger pappa ska vara så bra!
Hennes pappa har knappt något hår på huvudet.
-Och så säger pappa att det räcker jättelänge!
Kan det göra annat om man knappt har hår?
-Köp detta mamma!
-Nej, jag vill ha mitt gamla vanliga.
-Men! Kom igen nu, du kan väl testa!?

Orkar inte skriva ut denna diskussionen eftersom den var hemst utdragen och utspelade sig från hygienavdelningen bort till läskavdelningen, vilket är en bit. Men hon GAV SIG INTE! Ju mer diskussionen pågick, ju mer irriterad blev jag! Kan hon inte bara förstå ett tack, men nej, tack!
Dessutom kan jag tillägga att det är lättare att gå i affären med hennes 6-årige lillebror än henne. Får hon inte något eller jag inte anser att vi behöver saken så kan hon mycket lätt få frispel inne i affären BLAND folk. Vid de tillfällena då bara går jag.
Varför har de inte förvaringsboxar för tonåringar i affärer?

Som sagt, detta är två små mini exempel på allt som utspelar sig här. Dessa små utbrott kommer ca tio gånger om dagen. Och är det inte det så är det bråk med lillebror som verkar vara på tio topp just nu. Och när jag väl säger till de på skarpen då tar hon det högst personligt! Trots att jag sagt till bägge så tror hon att det bara var henne jag sa åt? Ibland urartar dessa sakerna så mycket att hon till slut står och beskyller mig för att alltid vara så elak mot bara henne, att jag inte tycker om henne och att jag är en dålig mamma....

*SUCK*

12-14 sa Elin... Jag längtar tills mitt barn är 14 just nu...

Over and out

//Sanna, er tråd i nerven...


Om konsten av media att frammana hetsjakt...

Bets av pitbull-Allvarligt skadad
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7561595.ab

Så var det dags igen. Den berömda hetsjakten på dessa raser som dessvärre lyckas få tag på de mest inkompetenta ägarna. I detta fallet syftar jag dock inte på att ägaren skulle vara det eftersom han går med på utan problem att avliva sin hund. Anser bara att personen ter sig som oansvarig eftersom hunden sliter sig ur hans grepp.
Men det är medias syn jag vill belysa här! I rubkriken kastas det ut för läsarnas ögon och nyfikenhet att det var just en pitbull, en kamphund som har utfört detta dåd! Hujeda mig! Detta skapar ett omedelbart hat och avsky bland läsarna rådande denna ras och andra liknande raser som så orättvist betecknas för kamphundar! Det spär på och bygger på folks förutfattade meningar och gör att vi ansvarsfulla sk kamphundsägare får uppleva denna hetsjakt på skrämmande nära håll! Vi med våra familjehundar som lever tillsammans med barn, andra hundar och katter utan att röra dem.
Alla hundar kan bli galna! Alla kan få frispel och det grundar sig oftast i att de har smärta de inte kan kontrollera eftersom de inte kan lokalisera det onda. En hund kan dessutom få en propp, hjärnblödning och andra liknande åkommor som får hjärnan ur balans. Dessutom så beror det desto mer på HUR hundägaren har uppfostrat sin hund och hur pass väl den blir omhändertagen!
Ska jag vara fullkomligt ärlig, ja, då är jag mer rädd för pudlar...

Familjens hund nära döda bebis
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5543641.ab

Här har vi då det jämförande exemplet. I rubriken skriver media hund. För att i mitten av artikeln referera till gällande hundras. Detta exempel har jag sett visas lika många gånger som ovanstående exempel. Och liknande för alla artiklar är just att OM själva hundrasen nämns, ja, då nämns den självklart i mitten. Vad vill de då ha ut av det här? Och skriver de ut alla sk hundattacker som INTE orsakar det tumult som en kamphundsattack gör? Nej, det betvivlar jag ju. Det kan ju föga vara lika intressant som att displaya min älskade hundras som ett monster....

Media är en obotlig reklampelare åt hjärnans funktioner angående verklighetsuppfattning. Tro inte på allt du läser eller hör.
Likna det med tv:s hysteriska reklamsnuttar angående diverse schampo, balsam och, ja, alla produkter de påstår är bättre än alla andra. DU vet själv vad som passar i ditt liv eftersom DU själv kan komma fram till det genom att ifrågasätta allt innan du hittar ditt magiska tvättmedel eller schampo som fungerar just för DIG!

Skåda denna farliga "kamphund" i fart med att attackera småhundar!!!


Mammas vackra amstaff...

Over and out

//Sanna, er tand i käften...

Att möta livets svårigheter...

...är som att klättra ännu ett steg på erfarenheternas stege//Citat, Sanna Silver

Dagen har flötit förbi. Obemärkt och utan händelser utöver det normala.
Tankarna har spårat ut och löpt amok i kroppen som ett trasigt tåg.
Lämnat kvar känslor av låghet, hopplöshet och likgiltighet i en stor härva.

Men imorgon är en annan dag. Den dagen ska jag göra något annat av. Imorgon ska jag resa mig, sträcka på mig, skaka av mig olusten och försöka att leva. För imorgon, imorgon är en NY dag.......


Imorgon blir jag, just jag igen.

Till att börja med så vill jag tacka Fröken M för hennes alltid uppmuntrande kommentarer och för att hon fortsätter att följa min blogg trots lång tid mellan uppdateringar!

Hon har en underbar blogg som uppdateras OFTA och det som gjorde att jag föll för hennes blogg var hennes allsidiga skrivande. Allt mellan himmel och jord. Och så Viggo såklart, hennes son, jösses, vilken underbart söt son!
Här är länken till den underbara tjejen!
 
http://frokenmela.blogg.se/index.html


Sitter just nu med en slinghätta. Usch, va krångligt det var när man är själv! Bella tröttnade på att hjälpa mig med baksidan, men Colin var mer än villig att hjälpa till, haha! Han hämtade en pall, tog slingnålen och satte igång. Bara att vänta och se hur det slutresultatet ska se ut!=P

Imorgon blir det som sagt förhoppningsvis lite städ och kanske lite bakning. Har fått för mig att det ska regna så det sistnämnda kan ju vara en trevlig aktivitet att ägna sig åt!
Om åtta minuter ska mitt hår vara klart så efter det blir det nog soffan eller upp och lägga sig och läsa min bok. Läser just nu Jo Nesbøs kriminalromaner och är inne på bok nummer fyra! Rekommenderar verkligen hans böcker!

Innan klockan ringer för ursköljning av håret så tänker jag lägga upp lite bilder!


Kortspel i trädgården!


Kattungen Tiger ligger inne med en skön stil!


Östersjöfestivalen med förfest hemma hos bästa Barba!


Underbara älskade på Östersjöfestivalen!


Kräftskiva med familjen!<3


Gottinamnam!


Trädgårdsröjning!

Nu är det dags att retirera för denna gången! Men jag hoppas att jag kommer tillbaka imorgon!

Over and out

//Sanna, er pärla i halsbandet...

Att ta det piano...

Återigen ensam. Natten var tuff och jag vaknade ett antal gånger med saknad i mitt hjärta. Så jävla tomt i min säng. Ingen att krypa nära.
Morgonen bjöd på samma känsla. Ingen vacker människa som låg kvar i sängen efter att jag gått upp. Dricka kaffe själv. Ha tillgång till sin egen dator under hela tiden. Jag vill hellre att han sitter här och gör så att jag inte kommer åt mina bloggar jag läser. Jag vill hellre logga in på Facebook varenda gång jag ska in där. Trots att rutan ska vara ibockad så att man kommer rätt in på sidan. Jag läser hellre aftonbladet.se ihop med någon. 
Denna gången känns det så mycket tuffare att han har åkt. För när han kommer hem så kommer mina dagar att bestå av utbildning. Alltså är jag inte hemma förrän ca. 18.00 på kvällarna...
Guuuud, vad jag saknar honom! 


För evigt och för alltid, i vått och i torrt, PIC in da house....

Jag älskar dig, Johan! <3 

Ska försöka att tackla denna dagen så gott det går. Ta dagen lite som det kommer. Just nu fattas jag motivation till det mesta. Är rastlös, men har ingen lust att göra något. Två känslor som krockar alltså. Har gjort upp lite planer för veckan för att ha något att göra. Fika med finaste Linda på onsdagkväll. Fika med underbara Jessie Rocker på lördag. Henne har jag inte umgåtts med på flera år och jag är vansinnigt glad för att vi har lyckats pussla ihop vår tid så att vi kan träffas. Sen är det blankt resten av dagarna...
Jag vet att städningen måste utföras och att trädgården ska bli mer klar. Men, vet ni, jag väntar med allt det.
Jag tar en paus från livet och tillåter mig själv att vara lite nere idag. Inga sysslor springer ifrån mig.

Idag ska jag bara vara och existera...

Over and out

//Sanna, er sula i skon...

RSS 2.0